Epoxygulv i garasjen

Epoxy garasjeDet er flere grunner til at det å legge epoxygulv i garasjen har blitt så populært de siste årene. Ikke bare ser det flott ut, men viktigst av alt både bedrer det og øker levetiden på garasjegulvet med mangfoldige år. Spesielt om vinteren når det strøs med veisalt vil det kunne gå hardt utover og skade gulv som ikke er behandlet riktig. En epoxy gulvmaling tåler denne belastningen uten problem. I tillegg vil den være både sterkere og mer resistent mot kjemikalier og bakteriell vekst enn andre tradisjonelle eller ubehandlede gulv. Epoxymaling er også enkelt å holde rent.

Her får du en liten innføring i hvordan vi arbeidet med å legge epoxy i din garasje.

Vi inspiserer garasjegulvet

Før vi setter i gang med å legge epoxy på garasjegulvet, vil vi gjøre en grundig sjekk av underlaget ditt først. Det er nemlig i forarbeidet og grunningen vi legger opp for et resultat du vil bli godt fornøyd med. Her vil vi først og fremst sjekke hva som må gjøres før vi kan legge epoxyen på. Herdeplasten vil ikke solidifiseres på underlag som har blitt behandlet med maling eller annen form for forsegling. Dersom underlaget har blitt behandlet tidligere må det først fjernes mekanisk, ofte noe som blir gjort med en gulvslipemaskin eller betongfres.

En av måtene en lett kan teste om betong har blitt behandlet, er å dryppe litt vann på overflaten. Om vannet samler seg i små dråper og ikke farger betongen mørkere, vil du som regel ha en forsegler på gulvet som må bli fjernet. Om vannet derimot ikke samler seg i dråper og sakte men sikkert trekker inn i betongen, vil det ikke være noe overflatebehandling gjort, og epoxy malingen kan bli lagt direkte på. Dersom det fortsatt er usikkert om betongen har vært behandlet tidligere, kan vi gjennomføre en syretest.

I tillegg til å sjekke om underlaget har blitt forseglet, vil også den generelle standen av gulvet bli inspisert. Et fuktig gulv vil gjøre at levetiden på epoksyen minsker betraktelig, og vil kunne sprekke og flasse. Så en gjennomgang på fuktproblemer er alltid en del av forarbeidet i tillegg till å fikse sprekker og hull før harpiksen blir lagt.

Neste blir å rengjøre gulvet skikkelig. Det kan gjøres med tradisjonelle rensemiddler og vann, mens enkelte typer underlag krever en spesialprimer.

Som du ser er grunnarbeidet noe av det viktigste vi gjør for å sikre deg som kunde et god resultat. Det er mange ting å ta hensyn til her, og glemmer man noe får man fort et gulv med luftbobler og dårlig standard. Alle våre samarbeidspartnere har lang erfaring med å legge slike gulv, og du kan derfor være trygg på at det vil bli gjort skikkelig.

Du velger farge og underlag

Som kunde har som oftest en idé om hvilket enderesultat du er ute etter, så i samarbeid med deg kommer vi frem til hvilken epoxymaling vi bruker, og ikke minst hvilken farge du måtte foretrekke. Alle våre partnere har et bredt utvalg av farger og typer som kan benyttes. Vi vet at god dialog og kommunikasjon er nøkkelen til at du blir fornøyd, og sammen med et godt grunnarbeid sørger vi for at det skjer!

Mange er redd for at et epoxygulv vil være for glatt i garasjen, hvor man ofte kan ha både vann og snø under skoene. Hvor glatt underlaget er, kan vi regulere med både hvilken maling og hvor mange lag som blir lagt. For å gjøre gulvet enda mer sklisikkert kan vi også legge inn en spesiell sand mellom et av lagene. Det gjør overflaten mer ru og vil fungere som en antiskli.

Vi kommer frem med løsningene som passer deg. Så ta kontakt med oss i dag for å få lagt epoxy i din garasje!