Epoxy på badegulv

På de fleste badegulvene i Norge finner man det tradisjonelle flisgulvet.  Flere går nå en annen vei og velger en epoxyløsning som et alternativt. At et epoxy gulv bad både er slitesterkt, lett å rengjøre og ser unikt og fint ut, er nok flere av grunnen til at det skjer. EpoxyMaling hjelper deg hele veien om du ønsker å legge epoxy på badegulv.

Epoxy baderomUnderlaget er viktig

Når man legger epoxy skal gulvet være "dødt", og det er derfor det blir primært lagt på betonggulv. Treverk kan ekspandere og krympe i takt med temperaturen, noe som kan føre til at et epoxylag kan sprekke opp. Dersom du ikke har et betonggulv vil det første steget dermed være å preparere gulvet for malingen. Det vil bli gjort i henhold til din unike situasjon, men for tregulv er det vanlig å enten støpe et lite nytt lag med betong, eller fylle opp med ulike former for tørrmasse. Våre samarbeidspartnere har god erfaring med alle typer underlag, så du kan være trygg på at jobben blir gjort skikkelig og at du får resultatet du er ute etter. Vi vil hele tiden veilede deg med hva som er best å gjøre i din situasjon, og holde deg informert om hva som blir gjort.

Få gulvet ditt sklisikkert

Mange er unødvendig bekymret for at et epoxy gulv på badet blir for glatt. Det kan i seg selv reguleres med antallet lag som blir lagt, men ønsker man en ekstra sikkerhet mot glatte gulv kan man legge en spesiell sandtype mellom lagene. Det gjør at overflaten blir litt mer ru og vil fungere som en antiskli-løsning. Det legges et nytt epoxylag over sanden som gjør at du fortsatt ikke mister noe av den unike utseende et epoxy gulv har, og det vil fortsatt være et behagelig gulv å gå på og enkelt å rengjøre.

Legg varmekabler på epoxy gulv

Mange lurer på om det er mulig å legge varme i gulvet når man skal gå for en epoxyløsning, og det er det. Varmekablene blir støpt inn på vanlig måte og malingen og massen vil takle varmen godt. Varmen i gulvet må holdes til et minimum den første uken. Dersom gulvet blir for varmt kan det nemlig forstyrre herdingsprosessen.

Hvor lang tid tar jobben?

Hvor lang tid det vil ta å legge ditt gulv vil være vanskelig å anslå, og vil være avhengig av flere faktorer. Spesielt i forhold til forarbeidet og hva som må gjøres der. Men normalt vil det å legge epoxymassen i seg selv være en relativt rask affære. Etter den er lagt må det regnes en herdetid som vil være noe avhengig av temperaturen i rommet og hvor mange lag som er lagt.

Du bestemmer, vi leverer

Det er flere ulike typer epoxygulv man kan legge, og de kommer som regel i flere ulike standardfarger. Men ønsker du en annen type kan vi som regel blande en sammen så du får den perfekte fargen for deg. Ønsker du en blank klar overflate, eller kanskje du også ønsker den populære kremhvite fargen? Uansett hva du er ute etter, så skal vi i samråd med deg komme frem til den beste løsningen!